Reishi gljiva

Ganoderma lucidum – Reishi

Popularna medicinska gljiva Ganoderma lucidum – Reishi, zauzima prestižno mesto u kineskoj tradicionalnoj medicini već punih 4000 godina. Nazivaju je čudom prirode, drvetom života, biljkom dugovečnosti. Poseduje snažna lekovita svojstva. Može se koristiti u cilju prevencije teških bolesti, ali i kao dopuna u njihovom lečenju.

Prah od lomljenih spora gljlive Reishi poseduje imunomodulatorno, antioksidansno, antiupalno I antimikrobno dejstvo zahvaljujući visokom sadržaju aktivnih supstanci (polisaharida, jedinjenjima triterpenoida) koje deluju pozitivno na organizam. Takođe sadrži veliki broj vitamina (vit.A, vit. C i vitamini B kompleksa), minerala (kalijum, bakar, selen, kalcijum, fosfor, gvožđe, mangan, magnezijum, kalijum, cink, germanijum) I drugih nutritivnih sastojaka.

Reishi gljiva pomaže kod:

  • oslabljenog imuniteta, infektivnih bolesti izazvanih virusima,bakterijama i gljivicama
  • hematoloških bolesti (leukopenija,trombocitopenija, anemija)
  • autoimunih bolesti (lupus,artritis,ulcerozni kolitis,psorijaza), hroničnih upala, osteoartritisa,reumatoidnog artritisa i gihta
  • povišenog holesterola, povišenog krvnog pritiska, poboljšava cirkulaciju
  • bolesti bubrega i jetre,dijabetesa, astme
  • poboljšava izglede u lečenju i izlečenju od raka
  • proširenih vena, išijasa, kostobolje, bolova u rukama ,ramenima, kolenima
  • neuralgija, nesanica, poboljšava memoriju i sposobnost učenja
  • igra važnu ulogu u neutralizaciji i eliminaciji toksina kao šo su teški metali

Reishi broken spore ima dobre efekte na sledeća oboljenja:

MALIGNA OBOLJENJA

Najbolji efekat u borbi protiv ovakvog obolenja reiši postiže regulacijom i aktiviranjem imunog sistema, povećavanjem sposobnosti samoodbrane ljudskog organizma protiv tumora. Značajno povećava aktivnost NK (Natural Killer) ćelija ili ćelija ubica koje su prve u liniji odbrane od tumorskog tkiva. Posebno je značajno istaći da pojedini antitumorski agensi deluju ne samo na primarne tumore, nego i u visokom stepenu koče pojavu i razvoj metastaza. Naravno da je preventivno uzimanje najbolja opcija.

Preparat Reishi broken spore može biti korišćena kao dopuna za vreme hemoterapije i radioterapije. Smanjuje hronični umor, malaksalost i iscrpljenost, smanjuje gubitak kose, poboljšava apetit,vraća energiju, poboljšava san i raspoloženje, izaziva manje mučnine, povraćanje i prolive, smanjuje oštećenje jetre i pomaže u održavanju normalnih nivoa jetrinih enzima za vreme hemoterapije, kao jak antioksidant smanjuje i oštećenja zdravog tkiva uzrokovanog zračenjem, umanjuje toksičnost hemoterapije na koštanu srž, pa time i pad vrednosti leukocita, trombocita i eritrocita za vreme hemoterapije, povećava delotvornost hemoterapije i može ublažiti bolove za vreme hemoterapije i radioterapije naročito kod pacijenata koji su u krajnjoj fazi bolesti, za produžavanje njihovih života i poboljšanje kvaliteta života, a posebno za osposobljavanje da izdrže terapiju.

ALERGIJE

Pored imunomodulatornih, G. lucidum pokazuje i jaka antiinflamatorna svojstva. Ova kombinacija imunomodulatorne i antiinflamatorne aktivnosti povećava njenu efikasnost u lečenju alergija i drugih upalnih stanja. Reishi značajno koči sve četiri vrste alergijskih reakcija. Reishi može efikasno da se koristi za tretiranje simptoma alergije koje se manifestuju kao konjuktivitis, astma ali i ostalih alergijskih problema, i raznih upalnih procesa u organizmu a da pritom značajno poboljšava imuni sistem kod ljudi.

KARDIOVASKULARNA OBOLJENJA

  1. lucidum ima široki uticaj na kardiovaskularno zdravlje. Aktivni sastojci gljive utiču na snižavanje visokog krvnog pritiska, holesterola i samim tim sprečavaju razna kardiovaskularna oboljenja, pa i infarkt. Jako je važno uzimati reishi u kontinuitetu, makar i u manjim količinama jer tada se postiže izuzetna preventivnost kako kod srčanih tako i kod ostalih obolenja. Idealna kombinacija je reishi i kordiceps sinensis.

REUMATOIDNI ARTRITIS – Kombinacija imunomodulatornih i antiinflamatornih svojstava G. lucidum sugeriše potencijalnu primenu u lečenju autoimunih stanja poput reumatoidnog artritisa.

OBOLJENJA JETRE – Poseduje hepatoprotektivna svojstva. Aktivni sastojci G. lucidum sprečavju aktivaciju i proliferaciju zvezdastih ćelija jetre koje su odgovorne za fibrozu jetre. G. lucidum se takođe tradicionalno koristi u lečenju hepatitis.

DIJABETES – dugogodišnja medicinska istraživanja su pokazala da gljiva ima iste efekte kao insulin. Nakon njenog korišćenja, ne samo da se nadomesti nedostatak insulina već se se funkcija gušterače vraća u normalu.

OBOLJENJA BUBREGA – preporučuje se kod akutnog i hroničnog nefritisa, dijabetičke nefropatije, nefrotskog sindroma i reumatske groznice.

Reishi gljiva ima posebno delotvorno dejstvo u jačanju NERVNOG SISTEMA. Preporučuje se kod: neuralgija, nesanica, poboljšava memoriju i sposobnost učenja. Ima potencijalno dejstvo protiv Alchajmerove bolesti.

https://www.primarna-medicina.com/reishi-broken-spore/

Da ne bih reklamirao trgovca, pitajte me meilom ko prodaje najbolje Reishi gljive.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.